2015. augusztus 29.

Chorizo al vino tinto - Spanyol kolbász vörösborban sütve


Itt már írtam, hogy mennyire imádom a tapast, a kedvencem azonban még nem került fel ide: a chorizo al vino tinto. A legfincsibb tapa. Pont.

Nem kell hozzá sok minden, a végeredmény azonban lélegzetelállító!

Hozzávalók: 280 g chorizo kolbász (ha csípős, még jobb!), 1 nagy fej vöröshagyma apróra kockázva, 1 egész fej fokhagyma, olívaolaj, 3 dl jó nehéz testes (lehetőleg spanyol) vörösbor

Elkészítés:
  • Serpenyőben olívaolajat hevítek, hozzáadom a vöröshagymát és dinsztelem egy keveset
  • A fokhagymafej alját levágom, hogy bele lehessen állítani a serpenyőbe, ugorhat ez is a vöröshagyma mellé
  • Felkarikázom a kolbászt, és azt is hozzáadom, kevergetve kisütöm a zsírját
  • Beleöntöm a vörösbort, és addig rotyogtatom kis lángon, amíg a bor kb. a felére redukálódik, ezalatt szépen be is sűrűsödik.
  • Semmi más nem kell bele ;)
  • Friss bagett kell hozzá, nem cicózunk! (Aki paleózik, az természetesen csak elképzeli, hogy tunkolja a fincsi szaftot...)

Nincsenek megjegyzések: