2014. február 9.

Zserbó bonbon (paleo)


A világ (számomra) legfinomabb bonbonja, és a legjobb, hogy paleósan is nagyon könnyen elkészíthető!

Hozzávalók (16 bonbonhoz): 25 dkg darált dió, 10 dkg cukor- és kén-dioxid mentes aszalt sárgabarack, 3 evőkanál cukormentes/xilites/eritrites baracklekvár, 3 evőkanál xilit/eritrit, 1 evőkanál rumaroma, vanília, 150 g 80%-os (paleo) étcsokoládé a mártáshoz.

Elkészítés:
  • Az aszalt sárgabarackot késes aprítóban felaprítom
  • Az összes hozzávalót homogén masszává keverem, és a hűtőbe teszem kissé dermedni
  • Az összetördelt csokit vízfürdő felett megolvasztom
  • A masszából hideg vizes kézzel golyókat formázok, a csokiba mártom őket
  • Egy-egy kis aszaltbarack-kockát ültetek a bonbonok tetejére
  • Szobahőmérsékleten (ha türelmetlen vagyok, hűtőben :)) megdermesztem őket
  • NYAMI

1 megjegyzés:

Ildi írta...

Azért ez elég jól néz ki :)