2014. február 1.

Aszalt gyümölcsökkel töltött, baconbe göngyölt csirkecomb (paleo)


Nagyon finom, laktató paleo főétel. Csináltam már spenótos gombaszósszal, de ezúttal balzsamecetes céklával került az asztalra.

Hozzávalók (4 személyre): 1,5 kg egész csirkecomb, szeletelt bacon, cukormentes aszalt sárgabarack és szilva, só, bors, olívaolaj.

Elkészítés:
  • A sütőt előmelegítem 200°C-ra, egy tepsi aljára 2-3 evőkanál olívaolajat öntök.
  • A csirkecombokat egészben hagyom, de a felső részéből kikanyarintom a csontokat (amiből akár egy jó kis leveske is készülhet később). Sózom, borsozom - finoman, mert a bacon, amibe betekerem, sós.
  • Az aszalt gyümölcsöket kettévágom, és vegyesen a csirkecombok felső részébe, a csont helyére töltöm.
  • Kézzel nagyjából összenyomkodom, és körbetekerem baconnel, ez összefogja, nem kell megtűzni, sem összekötni.
  • A megtöltött, betekert combokat bepakolom a tepsibe, kis olívaolajjal meglocsolom őket, 1 dl vizet öntök alájuk.
  • A tepsit beburkolom alufóliával, és így sütöm az egész társaságot 1 és negyed órán át.
  • Ha letelt az idő, eltávolítom a fóliát, és a hús alatt összegyűlt szafttal időnként meglocsolgatva pirosra sütöm a combokat.

Nincsenek megjegyzések: