2013. december 24.

Narancsos mézes-mázas egészben sült tarja (paleo)


Ilyen husi már 4 éve karácsonykor is készült, csak akkor nem tettem fel a blogra. Idén egy icipicit paleósítottam rajta ;) és ezt ettük ma ebédre. Nincs már belőle, csak úgy mondom... :))

Hozzávalók: 1,5 kicsontozott sertéstarja, a száraz páchoz: mustár, olívaolaj, frissen őrölt bors, só, 3 evőkanál cukormentes narancslekvár, 3 evőkanál méz, 1 dl sör.

Elkészítés:
  • A tarját előző nap száraz pácba teszem: megkenem olívaolajjal, mustárral, és meghintem frissen őrölt borssal. Zsírpapírba csomagolom, és berakom a hűtőbe.
  • Másnap a sütés előtt 2 órával kiveszem, és szobahőmérsékleten tárolom, közben előmelegítem a sütőt 200°C-ra.
  • Megsózom, és konyhai zsineggel formásra kötözöm.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, öntök alá egy kis vizet, meglocsolom olívaolajjal, befedem alufóliával és 2 teljes órán át így sütöm.
  • Egy tálban összekeverem a lekvárt, a mézet és a sört.
  • Ha letelt a 2 óra, leszedem a fóliát, és egy ecsettel megkenegetem a husit a narancsos keverékkel, további fél órán át magas hőfokon pirítom, közben még néhányszor megkenegetem.
  • Köretnek balzsamecetes vegyes salátát és fűszeres édesburgonyát kínáltam, a B menü krumplipüré volt. :)
  • Az édesburgonyát meghámozom, kockára vágom, összekeverem sóval, borssal, pirospaprikával és 1 dl kókuszolajjal. Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem, 200°C-os sütőben fél óra alatt elkészül.

Nincsenek megjegyzések: