2013. április 28.

Citromos túrótorta


Mióta hazaköltöztünk Magyarországra, nem is sütöttem sütit, ezért ma egy könnyű desszert készült.

Hozzávalók:

A kekszes alaphoz: 100 g darált háztartási keksz, 50 g darált hántolt mandula, 60 g olvasztott vaj
A túrókrémhez: 250 g ricotta vagy zsírszegény túró szitán áttörve (nálunk ma az utóbbi változat készült), 10 dkg cukor, 2 citrom reszelt héja és kifacsart leve, 1 ek étkezési keményítő, 150 g natúr joghurt, 3 tojás
A tetejére: 1 egész citrom, 2 evőkanál méz

Elkészítés:
  • A sütőt előmelegítem 180°C-ra.
  • A kekszet és a darált mandulát összekeverem az olvasztott vajjal, és egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma aljába nyomkodom. 10 percre betolom a sütőbe.
  • A túrókrém összetevőit robotgéppel simára keverem, a kekszes alapra öntöm, és visszatolom az egészet a sütőbe.
  • 1 órán át sül. Ha elkészült, kiveszem, és szeletelés előtt teljesen kihűtöm.
  • A díszítéshez a citromot vékony szeletekre vágom, egy lábasba teszem, és forrásban lévő vízzel öntöm nyakon úgy, hogy ellepje. Alacsony lángon 5 percig főzöm, kihalászom a vízből és háztartási papírtörlőn lecsepegtetem.
  • A mézet alacsony lángon folyóssá olvasztom, belemártogatom a citromszeleteket, és ezzel díszítem a tortát.

Nincsenek megjegyzések: