2013. március 10.

Tagliatelle tejszínnel és piros pesto-val


A minap csináltam ebédre ezt a finom, ahogy bátyám mondaná trutymós tésztaételt. Mindenképpen tagliatellét, azaz egyfajta olasz metéltet szerettünk volna. Ez rám kiemelten vonatkozik, ti. hogy csak szerettem VOLNA, mert még mindig paleózom, több-kevesebb sikerrel. Majd arról is jön egy bejegyzés valamikor, ahogy ígértem. A metéltet tehát leges-legjobban tejszínes szósszal szeretjük, ezért most is így készítettem el. Tulajdonképpen mindent belepakoltam, amit itthon találtam, de a Medve azt mondta hogy az összes eddigi tésztaszósz közül ez ízlett Neki a legjobban, és Réka baba is lelkesen belapátolta az adagját.

Van még egy, nem a receptet érintő információ is, amit gyorsan idebiggyesztek: úgy néz ki, hogy 2 hét múlva elhagyjuk a csodás Karintiát és újra Budapesten fogunk élni. Hatalmas buli és élmény volt ez az elmúlt közel 1 év minden örömével, küzdelmével és nehézségeivel együtt, de végül úgy hozta az élet, hogy otthon folytatjuk tovább. Annyi bizonyos, hogy egy életre szóló emléket szereztünk, és biztosan vissza fogunk járni - nyaralni például. :)

A recept pedig nem egy nagy ördöngösség, tagliatellét főztem ki, hozzá a következő hozzávalókból készítettem szószt:
1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva, 3 kövér gerezd fokhagyma préselve, olívaolaj, 1 kg darált hús (sertés-marha vegyesen), 500 g csiperkegomba szeletelve, 4 dl főzőtejszín, 2,5 dl tejföl, 1 jó nagy evőkanál piros pesto, só, bors, szerecsendió, petrezselyem.

Nincsenek megjegyzések: