2013. január 10.

Paleo spenótos quiche (sós pite, tej-, glutén-, és cukormentes)


Alexandra pitéjét sütöttem ma ebédre. A receptet ezért nem is írom le, a linken megtaláljátok. A tésztán mindössze annyit változtattam, hogy hántolatlan darált mandulából készült, a töltelékbe pedig tettem gombát és némi bacont is, több spenótot használtam, és eggyel kevesebb tojást.

Olívaolajos-balzsamecetes rucolával, és saját készítésű paleo ketchuppal tálaltam.


A palo ketchup elkészítése nagyon egyszerű: 250 ml passzírozott paradicsomot, 4 evőkanál paradicsompürét, 1 apró mogyoróhagymát, 1 kis gerezd fokhagymát, 1 evőkanál xilitet, 1 evőkanál olívaolajat, némi sót, 1 csipet őrölt bazsalikomot késes aprítóban homogénre kevertem. Hűtőben tárolandó!

Aki nem diétázik, annak is ajánlom, mert nagyon fincsi! :)

Nincsenek megjegyzések: