2013. január 6.

Paleo indiai vajas csirke (tej-, glutén-, és cukormentes)


Ugyan már szerepel a blogon egy indiai vajas csirke recept, most ismét ez következik. Ennek oka, hogy ezúttal egészen másféle módon készítettem el, méghozzá úgy, hogy a paleolit étrendet követők is bátran fogyaszthatják. A paleo diétáról majd később nyilatkozom bővebben, mert nagyon friss még nálam ez a dolog... Ha lesznek értékelhető eredmények, ígérem, beszámolok! :) Elöljáróban annyit, hogy annak ellenére, hogy nagyon féltem az eredménytől, jobb lett, mint az eredeti recept szerint!

Hozzávalók: 1 kg csirkefelsőcomb-filé kockákra vágva, 2 fej mogyoróhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olívaolaj, 3+2 cm reszelt friss gyömbér, 1 citrom leve, 250 g passzírozott paradicsom, 250 g kókuszkrém vagy kókusztej, 10 dkg kókuszvaj, 2 kiskanál xilit, garam masala, római kömény, őrölt chilipehely, só.

Elkészítés:
  • A csirkét sütés előtt sózom és a következő keverékbe bepácolom: olívaolaj, fél citrom leve, aprított mogyoróhagyma, préselt fokhagyma, 3 cm reszelt gyömbér, 2 kiskanál garam masala.
  • Néhány órányi (vagy egy egész éjszakán át tartó) pácolást követően tepsibe rakom a csirkét, és 200°C-os sütőben alufóliával letakarva 30 percig, majd a fóliát eltávolítva további 15 percig sütöm. Kiszedem, és melegen tartom.
  • Egy nagyobb edényben összekeverem a passzírozott paradicsomot, 1 evőkanál citromlét, 2 cm reszelt gyömbért, 2 kiskanál garam masalát, 1 kiskanál rómaiköményt, 1 kiskanál chilipelyhet, 2 kiskanál xilitet, és a kókuszkrémet/kókusztejet.
  • A kókuszvajat egy nagy serpenyőben felolvasztom, és hozzákeverem a paradicsomos keveréket, forralok egyet rajta.
  • Hozzáadom a csirkét, még egy forralás és készen van!
  • Aki paleo diétát folytat, vegyes salátát vagy paleo kenyeret ehet hozzá, egyéb esetben basmati rizzsel vagy naan kíséretében nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések: