2013. január 14.

Gesztenyepalacsinta mézes gyümölcskoktéllal (paleo; tej-, glutén-, és cukormentes)


Az ötlet ezúttal is Alexandra gasztroblogjáról származik, de a recept saját. Mivel nem volt itthon gesztenyelisztem, csak 1 csomag natúr gesztenyemasszám, kipróbáltam, hátha így is működik a palacsinta. A tészta valószínűleg gesztenyeliszttel nem lenne ennyire szakadós, úgyhogy aki az én verzióm szerint készíti, kisebb palacsintákat süssön a siker érdekében. :)

Hozzávalók (2 személyre): 1 csomag (250 g) natúr gesztenyemassza, 3 tojás, 3 dl kesudiótej, fél citrom reszelt héja, 2 evőkanál xilit, kókuszvaj.
A gyümölcshöz: 1 alma, 1 narancs, 1 evőkanál mazsola, 1 evőkanál méz, kókuszvaj.

Elkészítés:
  • A gesztenyemasszát nagy lyukú reszelőn lereszelem, hozzáadom a tojásokat, a xilitet, a citromhéjat, végül a kesudiótejjel sima tésztává keverem.
  • Palacsintasütőben mogyorónyi kókuszvajat hevítek, apróbb palacsintákat sütök a tésztából.
  • A gyümölcshöz szintén mogyorónyi kókuszvajat használok, ezt egy serpenyőben felolvasztom, hozzáadom a hámozott, kockákra vágott almát, a filézett, apró darabokra vágott narancsot és a mazsolát, pár percig főzöm, amíg megpuhul az alma. A legvégén hozzácsorgatok 1 evőkanál mézet, és ezzel is összeforralom (én hagytam, hogy maradjon rajta egy kis lé, a narancsot is a serpenyő fölött filéztem, hogy belekerüljön a leve).
  • A gyümölcsöt a palacsintákra halmozom, majd jóízűen, lelkiismeret-furdalás nélkül megeszem! Nyamm.

Nincsenek megjegyzések: