2012. december 14.

Mézes-mustáros csirkecomb hasselback burgonyával


Karácsony- és vendégvárós kaja. Réka baba krumplipürével kapta, és nagyon meg volt elégedve.

Hozzávalók: 1 kg csirkecomb (alsó és felső vegyesen), sütőzacskó, a páchoz: 1 dl olívaolaj, 2 evőkanál mustár, 2 evőkanál méz, 2 cm reszelt friss gyömbér, 2 gerezd préselt fokhagyma,  só, frissen őrölt bors, a krumplihoz: 1 kg apróbb szemű krumpli, olívaolaj, sültburgonya fűszer, vagy só-pirospaprika-bors keverék.

Elkészítés:
  • A csirke bepácolásával kezdem, ez történhet előző este, én ma 2 órára pácoltam be.
  • A pác hozzávalóit összekeverem egy tálban, és beleforgatom a húst, hagyom pácolódni.
  • A sütőt előmelegítem 200°C-ra.
  • A sütőzacskót előkészítem, kb. fél deci vizet öntök bele, majd belerámolom a pácos combokat. Jól lezárom, néhány helyen kilyuggatom a tetejét.
  • 1 órára betolom a sütőbe. Ezalatt a sütőzacskóban csodásan megpuhul, a bőre pedig szép piros lesz.
  • A krumplit meghámozom (ha újkrumpli akkor megsikálom), leitatom róla a nedvességet.
  • Egy tálban összekeverem a fűszerkeveréket olívaolajjal.
  • A krumplikat egy evőkanálba ültetem, és késsel sűrűn bevagdosom (a kanál megakadályozza, hogy véletlenül teljesen átvágjuk a krumplit).
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és bőségesen megkenem az előzőleg előkészített fűszeres olajjal ügyelve arra, hogy a "legyezők" közé is jusson.
  • 200°C-os sütőben 40-45 percig sütöm. Ez idő alatt a legyezők szétnyílnak, a krumpli megpuhul, a teteje megpirul.

Nincsenek megjegyzések: