2012. november 14.

Tárkonyos krumplileves


Már múlt héten is főztem egy adag ilyen leveskét, de a Medvének annyira ízlett, hogy most is ilyet kért. Ez nekem is kapóra jött, mert így végre feltehetem ide is! Anyósomtól kaptunk finom magyar házikolbászt, szalonnát, a levesbe is került belőlük. Kicsi lánykám is nagy lelkesedéssel befalt a levesből egy nagy tányérral!

Hozzávalók: 1 kg nem szétfővő krumpli, 1/2 kg leveszöldség, 20 dkg lángolt kolbász és 5-10 dkg húsos szalonna felkockázva, 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 2 kövér gerezd fokhagyma préselve, 1 dl tejföl, 1 dl főzőtejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő, só, bors, tárkony.

Elkészítés:
  • Egy fazékban olajat hevítek, hozzáadom a felkockázott kolbászt, szalonnát, hagymát, préselt fokhagymát. Pár percig dinsztelem.
  • Közben megtisztítom és feldarabolom a krumplit és a zöldségeket, hozzáadom a kolbászos-szalonnás hagymához.
  • Felöntöm vízzel, és lassú gyöngyözéssel puhára főzöm a zöldségeket.
  • A főzési idő végén 1 evőkanál szárított tárkonyt adok hozzá.
  • Egy tálban összekeverem a tejfölt a tejszínnel, hozzáadok 1 evőkanál étkezési keményítőt, ezt a keveréket felengedem egy kis lével, amit a levesből mertem (így nem lesz csomós, amikor hozzákeverem).
  • Vékony sugárban a levesbe öntöm, folyamatos kevergetés mellett.

Nincsenek megjegyzések: