2012. november 18.

Steierisches Apfeltiramisu (Stájer almás tiramisu)


Nemrég a rokonoktól több kiló házi almát kaptunk, úgyhogy itt volt az ideje, hogy végre kipróbáljam a stájer almás tiramisut, amivel már nagyon régóta szemezek. Hogy elhagyhassam a mascarponét és a nyers tojást (a kislányom miatt), ezúttal készen kapható zselatinos tejszín alapot használtam, de ennek hiányában használható a már korábban posztolt tiramisu receptem krémje is!

Hozzávalók: 250 g készen kapható zselatinos tejszín-alap, 250 g habtejszín, 250 g Apfelmus/almapüré (receptjét lásd lent), 8 dkg cukor, 1 tk citromlé, 1 tk fahéj, 40 db babapiskóta, 2 dl tej + fél teáskanál fahéj, a szóráshoz kakaópor és fahéj.


Elkészítés:
  • Az almapürét és a tejszín alapot simára keverem, hozzáadom a cukrot, a citromlevet és a fahéjat.
  • Egy másik edényben kemény habbá verem a tejszínt, összekeverem az almás alappal.
  • A tejet összekeverem a fahéjjal, belemártom a babapiskótákat.
  • A krémet és a piskótákat egy tálba rétegzem, és legalább 4 órára hűtőbe teszem.
  • Tálalás előtt fahéjas kakaóporral szórom meg a tetejét.
***


Az Apfelmus, vagyis almapüré elkészítése nem nagy ördöngösség, 1 kg hámozott, aprított almát 10 dkg cukorral, fél citrom levével és 2 dl vízzel puhára főzök, pürésítem, hűtöm, tiramisuba rakom. :)

Nincsenek megjegyzések: