2012. szeptember 11.

Töltött pizzakarika


Ismét egy olyan ételt készítettem, amiből egy falatot sem ehetek (csodák csodája, megint fogyókúrázom :)), de a Medve nagyon hálás volt érte, amikor hullafáradtan hazatért a munkából. Az ötletet a Kochen und Küche oldalán talált friss hűtött tésztákat reklámozó promórecept adta. Egyszerűbb és gyorsabb is volt ilyen tésztát használni, és a minőségével is teljesen elégedett vagyok. Más tölteléket raktam bele, mint amit a recept ír, ezt mindenki a saját ízlése alapján variálhatja.

Hozzávalók (1 karikához): 1 csomag friss hűtött pizzatészta, 1 hámozottparadicsom-konzerv, 100 g bacon/prosciutto crudo/fekete erdei sonka (én ma prosciutto crudo-t használtam), 1 kisebb fej lilahagyma apró kockákra vágva, 100 g csemegekukorica, 100 g gouda sajt apró kockákra vágva, só, bors.

Elkészítés:

  • A sütőt előmelegítem 200°C-ra.
  • A paradicsomról leöntöm a levét, és kockákra vágom. Sózom, borsozom, ha savanyú akkor pici cukrot is teszek bele.
  • A pizzatésztát sütőpapírostul kiterítem egy gyúródeszkán, elosztom rajta a paradicsomkockákat.
  • A bacon-t/prosciutto-t/fekete erdei sonkát szétterítem rajta.
  • Megszórom a kukoricával, lilahagymával, sajtkockákkal.
  • A hosszanti felénél fogva feltekerem a roládot, közben fokozatosan húzom le róla a sütőpapírt.
  • Karikává formálom, a két végét jól összenyomkodom.
  • Kissé meghintem liszttel, és a tetejét bevagdosom néhány helyen.
  • Tepsibe rakom, és az előmelegített sütőben 25 percig sütöm.
  • Fogyókúrázók a nyálukat csorgatják, akik pedig nem fogyókúráznak, jóízűen befalják! :))
Az eredeti recept egyébként szalonnás-fetasajtos-olívabogyós tölteléket ír, majd azt is ki fogom próbálni!

Nincsenek megjegyzések: