2012. szeptember 16.

Mai ebéd: gulyásleves és palacsintapite

Különösebb kommentárt nem szeretnék hozzáfűzni, a régi Gulyásleves receptet turbóztam fel egy kicsit, és csináltam egy új fotót, mert a régi elég randára sikeredett... :)

Desszertnek pedig palacsintapitét sütöttem, ami nem túl bonyolult édesség. A szokásosnál valamivel sűrűbb palacsintatésztát kivajazott tepsibe öntöttem, 200°C-os sütőben fél óra alatt szép hólyagosra, barnáspirosra sült. Baracklekvár-gombóccal tálaltam.

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

A palacsintapite új nekem. Ez valami karintiai különlegesség? Mindenesetre guszta, s biztos finom is.
A gulyásleves "ronda" változatát nem értem, ott ugyanez - az egyébként szép kivitelezésű - fotó szerepel.

Scamorza írta...

Tejpitének is hívják, és nem karintiai különlegesség... :) A Palacsinták könyvében is megtalálható a receptje.
A gulyásleves régi képét lecseréltem erre az újra. :)