2012. május 17.

Bögrés sütemény


Érdekes, de eddig még soha életemben nem próbáltam bögrés süteményt sütni. Anyósom azonban többször sütött ilyet a közelmúltban, és hát be kell vallanom őszintén, az egyik legfinomabb tészták egyike, amit valaha ettem... :) Úgy döntöttem hát, hogy én is kipróbálom. Végtelenül egyszerű, olcsó, gyors süti.

Hozzávalók: 4 tojás, 1 bögre kristálycukor, 0,5 bögre napraforgó étolaj, 0,5 bögre tej, 1,5 bögre finomliszt (a lisztmennyiség egyharmada, tehát 0,5 bögrényi ;) helyettesíthető kakaóporral, vagy darált dióval, mákkal is, én ma a kakaós verziót sütöttem), 1 teáskanál sütőpor.

  • Egy tálba kimérem a lisztet (és opcionálisan a kakaót/diót/mákot), hozzákeverem a sütőport.
  • A tojásokat és a cukrot robotgéppel halványsárga habos krémmé keverem.
  • Hozzáadom az olajat, a tejet, végül a sütőporral (és opcionálisan kakaóval/dióval/mákkal ;)) elkevert lisztet.
  • A masszát kivajazott tepsibe töltöm, 200°C-ra előmelegített sütőben 25 perc alatt van kész, tűpróbával ellenőrizhető a végeredmény.
  • Megtöltöm házi baracklekvárral, és a tetejét porcukorral megszórom, így tálalom.

Nincsenek megjegyzések: