2012. január 15.

Édes-csípős csirkeszárny

Ezeket a gyönyörű "szívecskéket" tegnapelőtt sütötte a Medve az általam tökéletesre kísérlezgetett recept alapján. Bátyámat ezzel vártuk, amikor fáradtan és éhesen hazatért Bécsből. :)

Hozzávalók: 1 kg csirkeszárny, a páchoz: 2 ek olívaolaj, 5 ek méz, 2 kiskanál csípős sós paprikakrém (Strong Steve ;)), 2 óriási gerezd áttört fokhagyma, 1 kk őrölt kömény, 1 kk szárított őrölt vagy 3 cm frissen reszelt gyömbér, 1 ek Worcestershire szósz, 3 ek szójaszósz.

  • Egy nagy tálban alaposan összekeverem a pác hozzávalóit. Külön só nem kell hozzá, mert a paprikakrém és a szójaszósz sós.
  • Beleforgatom a csirkeszárnyakat.
  • Legalább 4 órán át pácolom, de nyugodtan pihenhet egy éjszakán át is a szószban. :)
  • Sütés előtt előmelegítem a sütőt 200°C-ra.
  • A mézes-mázas szárnyakat olívaolajjal kikent tepsibe pakolom, ráöntöm az utolsó csepp pácot is.
  • Alufóliával letakarva 1 órán át sütöm.
  • Az 1 óra elteltével leszedem a fóliát és megpirítom a szárnyakat, közben a mézes szósz is gyönyörűen besűrűsödik.
  • Tarka-barka salátával tálalom.

2 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Bár a csirkeszárnykedvencem, meg nem is. Ízre finom, ugyanakkor alig van rajta ehető. De el kell ismernem, a tied nagyon guszta lett.

Scamorza írta...

Ezek egész husisak voltak! :) Régen én sem szerettem, a férjecském szoktatott rá!