2009. június 29.

Császármorzsa avagy smarni

Kiderült, hogy a Medve még nem evett császármorzsát (vagy lehet, hogy evett, csak nem emlékszik rá...), úgyhogy ezt csináltam Neki holnap ebédre - persze most azonnal le kellett meózni. :))) Nem Anyukám hagyományos búzadarás receptjét használtam, hanem egy légbőlkapott rétesliszteseset. :)

Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 5 dkg + 4 dkg porcukor, 1 citrom reszelt héja, 5 dl tej, 3 tojás, csipet só, 10 dkg vaj, 2 ek olaj, (fakultatíve rumba áztatott mazsola - mivel ezt a Medve utálja, én pedig továbbra is fogyózom még picit, így ezt kihagytam. :)) eddig 19 kg-t fogytam btw... ;))

Elkészítés: a tojásokat szétválasztottam, a lisztet összekevertem 5 dkg cukorral, csipet sóval, 3 tojás sárgájával, citromhéjjal, végül a tejjel sima tésztává dolgoztam össze. Végezetül hozzáadtam a kemény habbá vert tojásfehérjéket is. A vajat és az olajat felforrósítottam egy jókora teflonos lábasban, beleborítottam a tésztát, és hagytam picit pirulni az alját. 2 spatula segítségével nagyjából megforgattam, apró darabokra tépkedtem, és szép pirosra pirítottam sűrű kevergetés mellett. A folyamat eredményeképpen a tészta gyönyörű aranybarna morzsalékká vált. Aki mazsolával szereti, a sütés utolsó perceiben szórja bele. Baracklekvárral az igazi.

Ahogy az alábbi kép bizonyítja, Medvetápnak is bevált! ;)))

2 megjegyzés:

Neguilla írta...

Férjhez mehetsz...:-)

Névtelen írta...

Szia Milli!
-Nagyon ok!A retróképed!De hogyan tudom idetenni?Kb 9éves vagy rajta!
A többi is mind nagyon csini!
Alig ismertelek meg!Bali.