2009. március 1.

Brokkolis-gombás pulykasteak

Ez a recept egy régebbi Tina Konyhából való, és az egyik kedvencem, pedig nem szeretem a brokkolit. A Medve is így volt ezzel, de épp most repetázik... :))

Hozzávalók: 1,5 kg pulykamellfilé, 1 db kb. fél kilós brokkoli rózsáira szedve, 500 g csiperkegomba, 1 fej hagyma, 1 dagi gerezd fokhagyma áttörve, 200 g alacsony zsírtartalmú krémsajt, 1 kis poharas sovány tejföl, só, frissen őrölt bors, petrezselyemzöld, olívaolaj, 20 dkg reszelt edami vagy gouda sajt.

Elkészítés: a brokkolirózsákat sós vízben puhára főztem. A pulykát felszeleteltem, a szeleteket sóztam, borsoztam, kevés olívaolajon hirtelen pirosra sütöttem mindkét oldalukat és egy tepsibe pakoltam őket. A visszamaradt olajon megpirítottam a hagymákat, hozzáadtam a szeletekre vágott gombát. Sóztam, borsoztam. Kicsit pároltam, aztán hozzákanalaztam a krémsajtot és a tejfölt, egyet forraltam rajta, és megszórtam a petrezselyemmel. Ezt a trutymót öntöttem a húsokra, a tetejét kiraktam a brokkolival, megszórtam a reszelt sajttal, és forró sütőben addig sütöttem, amíg a sajt ráolvadt és picit meg is pirult.

Mivel nagyon finom szaftja van, friss bagettet ajánlok hozzá (tunkolni ;)), én köret nélkül ettem, a Medve pedig fűszeres sült kruplival.

Nincsenek megjegyzések: