2009. február 1.

Töltött fasírttekercs

Továbbra is a kalóriaszegény(ebb) étkezés van nálunk műsoron, ezért elhatároztam hogy megpróbálom bebizonyítani a Medvének, hogy úgy is nagyon finom tud lenni egy étel, ha nem feltétlenül tartalmaz egy adag egy egész hétre elég kalóriát. :)

Ezt a fajta fasírtot évekkel ezelőtt készítettem el utoljára.

Hozzávalók: fél-fél kg darált malacka és marhahús (természetesen zsírszegény verzió, avagy darált csirke/pulyka), 1 jó nagy fej hagyma apróra darálva, 3-4 gerezd fokhagyma áttörve, só, frissen őrölt bors, őrölt kömény, pirospaprika, 1 kiskanál őrölt chili, 2 tojás, 15 dkg sovány pulykasonka vagy pulykaszalámi, 4 zacskó sovány mozzarella vékony szeletekre vágva, másfél jól megtermett piros pritaminpaprika, olívaolaj.

Elkészítés: egy edényben összekevertem a darált húst, hagymákat, fűszereket és a tojást. Egy darab alufóliát bekentem olívaolajjal, szétterítettem rajta a fasírtmasszát (kb. 1-1,5 cm vastag legyen legalább), ezen szétterítettem először a pulykasonkát/-szalámit, aztán a sajtot, végül a csíkokra vágott pritaminpaprikát. Az olajos alufólia segítségével az egészet feltekerem, olívaolajjal kikent tűzálló tálba imádkozom a roládot :) végül közepesen meleg sütőben kb. 45 perc alatt szép pirosra sütöm.

Nagyon diétázók salátával ehetik, kevésbé diétázók olaj nélkül sült krumplit vegyenek mellé.

Nincsenek megjegyzések: