2009. február 27.

Pasta...

Eredetileg Spaghetti all'aglio, olio e peperoncino-t akartam csinálni (fokhagymás, olívaolajos, csípőspaprikás spagetti), de miközben készült, belepakoltam egy csomó mindent, amiktől egy egész másféle, ámde roppant ízletes tésztát tudtam feltálalni a Medvének. Természetesen ez a kaja is fogyókúrás, ha úgy tetszik update 2-es kódú.

Hozzávalók: 1 csomag teljes kiőrlésű durumlisztből készült spagetti (nem akarok reklámozni, de a Barilla csinál ilyet, évek óta ezt eszem és nagyon jó!!!), 60 dkg csirkemell- vagy csirkefelsőcomb-filé, 1 fej hagyma, 4 gerezd fokhagyma, 1 zacskó "Itália" vagy "Aglio, olio e peperoncino" fűszerkeverék (szupermarketben vettem), 2 dl 10%-os főzőtejszín, só, frissen őrölt bors.

Elkészítés: a spagettit olívaolajos sós forrásban lévő vízben kifőztem, közben kevés olívaolajon megdinszteltem az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A csirkehúst nagyon apró kockákra vágtam, és a hagymához adtam, hagytam megpirulni. Megszórtam a fűszerkeverékkel, tekertem rá borsot, végül kicsit összeforraltam a tejszínnel. Felhigítottam egy nagyon picit a tészta főzőlevével (kb. 1 dl), végül hozzákevertem a kifőtt tésztát a mártáshoz. Mi sajt nélkül ettük, de egy kis parmezán elfér rajta. :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

egyszerűen imádom ezt a blogot. a rabja vagyok. tán, mert imádok enni. közvetlen, barátságos, látványos, guszta, decens...minden megvan benne, ami olvasmányossá teszi. fan vagyok, na. függő.

Scamorza írta...

nagyon köszönöm az elismerő szavakat :) ismerjük egymást személyesen is?