2009. január 18.

Paradicsomos húsgombóc (avagy töltött paprika - paprika nélkül)

Nagyon szeretem a töltött paprikát méghozzá paprika nélkül! :) Hála Istennek a Medve is így van ezzel, úgyhogy adott volt a feladat. Mostanában újfent diéta van műsoron, ezért álljon itt egy kalóriaszegény verzió (Update 2).

Hozzávalók: 1/2 kg sovány darált sertéshús/csirkehús, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 125 g előgőzölt barnarizs, só, bors, őrölt kömény, pirospaprika, 1 tojás, 1 tojássárgája, 1,5 kg passzírozott paradicsom, 70 dkg burgonya.

Elkészítés: a darált húshoz hozzáadtam az aprítógépben szinte pépesre darált hagymákat, fűszereket, tojást, és a barnarizst (mivel előgőzölt rizst vettem, ezért nem főztem meg előzőleg). Alaposan összegyúrtam, gombócokat formáztam, és forrásban lévő vízben fél óráig főztem. Amikor kész volt, kiszedtem egy tálba és melegen tartottam. Időközben meghámoztam és feldaraboltam a krumplit, és lobogó sós vízben puhára főztem. A mártáshoz egy edénybe öntöttem a passzírozott paradicsomot, hozzádobtam egy hagymát, zellerzöldet. Ízesítettem sóval, borssal, édesítőszerrel, forraltam egyet rajta. A mártással nyakonöntöttem a gombócokat, és a főtt krumplival tálaltam.

1 megjegyzés:

Zolka írta...

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ..........NEM ÉRTITEK???? ISTENI FINOM!!!!!!! mert ugye a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út;)))
fiss...