2009. január 12.

Kétféle csokis tallér

Elnézést a kései beszámolóért, de mindenféle események voltak (mindig az év elején törpénnek a mindenféle dolgok ;))) ezért csak most teszem fel a karácsonyi menüt. Bocsi. Cserébe jön egy csomó recept!

Aprósüti gyanánt ezt a rendkívül könnyen elkészíthető csokis tallért választottam, ugyanis a Medve nem szereti a bejglit. A recept a Tina Konyha adventi aprósütis számából való. Változtattam rajta egy picit, az eredeti recept szerint fehércsoki kell mindkét fajta tésztába, de én a fehér tésztába étcsokit tettem, a kakaós tésztába pedig fehércsokit.

Hozzávalók: 10-10 dkg ét- és fehércsoki, 12 dkg vaj, 8-8 dkg kristály- és barnacukor, csipetnyi só, 1 zacskó vaníliás cukor, 1 tojás, 22 dkg + 1 ek rétesliszt, fél tk sütőpor, 2 tk kakaópor.

Elkészítés: a csokikból 7-7 dkg-ot külön-külön darabosra daráltam (avagy neki lehet esni egy késsel). Robotgéppel kikevertem a vajat, cukrokat, sót, vaníliás cukrot, ekkor beledolgoztam a tojást, hozzáadtam a sütőporral elvegyített lisztet. A kész tésztát kettéosztottam. Az egyik feléhez hozzádtam 2 teáskanál kakaóport, és a fehércsoki-darálékot, a másik feléhez 1 evőkanál lisztet, és az étcsokit. 2-3 cm átmérőjű gombócokat formáztam, sütőpapírral bélelt tepsiben, 200°C-os sütőben 10 percig sütöttem. Amikor kihűlt, a maradék csokikat megolvasztottam, és egy kivágott sarkú zacskó segítségével rácsorgattam a kész sütikre.

1 megjegyzés:

napmátka írta...

Látom, hogy hosszú idő után megint sok-sok receptet posztoltál! Nekem legjobban ez a csokis tallér tetszik, annyira mutatós.