2008. november 27.

Róma

Először is. Új skin. Nemtom... Szerintetek milyen? Mindegy. Ilyen marad egyelőre, majd még igazítgatom picit.

***

Rómában voltunk. :) Anyukámat elkísértem templomkörútra, ami számomra nem volt annyira érdekes, mindazonáltal jó volt picit pihenni. Mióta olaszokkal dolgozom, valahogy nem vagyok velük túl toleráns :))) De nagyon finomakat ettünk, álljon itt egy kis ízelítő.

Tramezzini al forno és Peroni sör, nyami

Az első napunk szörnyen sikerült, ugyanis rettentes zápor fogadott minket. Teljesen ronggyá áztunk, bokáig ért a víz, lezárták a metrót, stb. Bánatunkban leginkább ettünk, olyan nagyon sok pénz hiányában szendvicseket, pizzákat, stb. :)) Gondolkoztam is, hogy ez a post leginkább a Junkfood blogra való lenne :P (bocs, Dreamdancer :))). A következő kép egy Burger Kingben készült, ahová az eső elől menekültünk be (nem utolsósorban itt volt a legolcsóbb a kaja). Ahogy a fotón is látszik, Anyukám papírszatyra feladta a küzdelmet az esővel, és gyengéden áteresztette az útikönyvet, meg a térképet egyenesen az úttest kellős közepére. Nem volt túl őszinte a mosolyom az eset után.

Junkfood és a pórul járt útikönyvek

Aznap este egy Ristorante-ban vigasztalódtunk, ahol a pincérfickó mindenféle szépeket mondott nekünk, csak hogy minél többet vásároljunk. :))) Száraz vörösbort ittunk (Anyunak kell, mert kardioprotektív hatású :)))))))), Spaghetti al ragu'-t ettem, Anyu meg Penne all'arrabbiata-t. Finom volt, igazi olasz kaja. Nagyon jól esett az egész napos ázás után. Desszertként (egyébként mindenütt :)) Tiramisu-t fogyasztottam. Megállapítottam hogy ott egyszerűen nem bírják elrontani, és minden étteremben visznek bele valami változatosságot, egyéniséget.

Spaghetti al ragu', Vino Rosso da Tavola, Penne all'arrabbiata-csücsök


Tiramisu N° 1

Azt terveztem, hogy szép bő lére eresztett, részletes gasztro-beszámolóval jelentkezem majd, de nem ez volt az utazás központi momentuma, és a pénzzel is spórolnunk kellett. Ezért beszéljenek helyettem a képek, némi kis kommentár kíséretében:

Gasztronómia a Colosseumnál


Bar

Tettünk egy kis kirándulást a tengerparton, és Ostia Anticában is. 4-szer is visszamentünk, mert mindig volt valami amit nem sikerült megnéznünk. A kedvenc helyemmé avanzsált az ókori romokhoz közeli reneszánsz vár a hozzá tartozó kis terecskével, utcácskákkal, és dagadt macskákkal egyetemben. :)) Találtunk itt egy nagyon hangulatos kis éttermet, ahol nagyon finomakat és nagyon olcsón ettünk. A leányka élőszóban ismertette a menüt, ami külön emelte a hangulatot. :))

Ristorante "Piazza Ravenna"


Tiramisu N° 2


Panna cotta


Succo d'ananas és caffe' Ostiában

Nagyon szép élmény marad az utazás, ezúton is köszönöm Édesanyámnak, aki lehetővé tette mindezt! :)*

1 megjegyzés:

Zolka írta...

de mosmá' jól megjött a Nyúl és...és mosmá' itt van nekem...:)))))