2008. június 23.

Csípős csirkeszárny vitaminsalátával

Sajnos lement a nap, mire lefotózhattam a vacsorát, de kicsit talán visszaadja, milyen jól is nézett ki. Azt már nem is részletezem, milyen jólesett.. :)

Hozzávalók:

A csirkeszárnyhoz: kb. 15 db csirkeszárny megmosva, szárazra törölve, 4-5 evőkanál olaj, 2 gerezd áttört fokhagyma, só, bors, kevés barnacukor, cayenne-bors, pirospaprika, chili (legközelebb mézet is rakok a pácba, ekkor elhagyom majd a barnacukrot).

A salátához: zöldségek vegyesen (bevallom, az időhiány miatt én most előre csomagolt zöldségkeveréket vásároltam... és ami még nagyobb bűn: kész ezersziget mártást... de egész ehető volt :)), feljavítva egy kis paradicsommal, lilahagymával, csípős paprikával.

Elkészítés:

Az olajat összekeverem a fűszerekkel, és a fokhagymával, a trutymót rákenem a csirkeszárnyakra, és hagyom néhány órát a hűtőben szottyadni. Sütés előtt egy tűzálló tál aljára öntök néhány evőkanál olajat, belepakolom a szárnyakat, lefedem alufóliával, és jó meleg sütőben sütöm 25 percet a fólia alatt, 25 perc alatt pedig - a fóliát eltávolítva - megpirítom.

A salátához a zöldségeket összekutyulom, rányomatom a mártást, és már ehető is! :)

Sört ittunk mellé (no comment... :)))))

Nincsenek megjegyzések: