2008. április 16.

Tonhalsaláta

Ma csajbulit tartottunk, kötelező volt a saláta. :) Végtelenül egyszerű, és nagyon finom!

Hozzávalók: 2 tonhalkonzerv ("Tonhal darabok sós lében"), 2 szép paradicsom, 2 kisebb (vagy 1 nagyobb) fej lilahagyma, 5-6 db nagyobb csemegeuborka (én a csípős verziót szoktam venni, és azzal is nagyon finom!), 1 XL tubus majonéz.

Elkészítés: a tonhalat lecsöpögtetem, és tálba teszem (ha túl darabos, egy villával össze lehet törni picit). A paradicsomot negyedelem, magozom, apró kockákra vágom, ahogy a hagymát és a csemegeuborkát is. Mindent hozzáadok a halhoz, hozzátrutymózom a majonézt és kész is! :) Mi ma rozskenyérrel ettük, pirítóssal is nagyon finom.

Nővérkém nyomán.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

ubi???

na neeeem! nem nem. én mint tonhalkrém függő fellázadok a tonhal és ubi párosításon!

a tiszta recept: tonhal (sós lé vagy olajos vatelsz', a lényeg hogy ne a legócskább), őrölt bors, foki, hagyma nagyon apróra, majó (kevesebb) mustár (picit több) -a lényeg hogy ne nyomják el a tonhal ízét, mert annak semmi értelme.

a pirítósod tetejét még melegen megkened fokival, rá a krém, pöti citromlé és hátradőlve élvez!

ez a puritán tonhalkrém, amit 100 év próbálkozás után bizton mondhatom, hogy nem szabad variálni, mert akkor már megbecsteleníted a konzervet :)

üdvi:

Eszter

scamorza írta...

Eszter: mi azért legyűrjük valahogy uborkával is. ;))

dzsilla írta...

eztet holnap kipróbáljuk.