2008. április 13.

Sárga irigység - Zebratorta :)


Már megint Macitól loptam - ötletet. Az úgy volt, hogy már évekkel ezelőtt megakadt a szemem ezen a sütin egy régi Tina Konyha magazinban (2002/1 húsvéti szám - itt "Narancsos zebratorta" néven szerepel diabetikus változatban), aztán Maci postolt egy túrós verziót is... Szóval régóta tervezgetem, hogy kipróbálom a zebratortát... A Tina magazin-féle receptet használtam. Nem lett olyan szép, mint Macié (lehet hogy a másfajta elkészítési mód miatt) :)))) de nagyon finom! Ma narancs nélkül csináltam - leginkább azért, mert impulzus-sütés volt a mai, és nem volt itthon. :)

Hozzávalók: 15 dkg vaj, vagy margarin, 10 dkg cukor, csipetnyi só, 5 tojás, 24 dkg rétesliszt, 1 zacskó sütőpor, 2 dkg kakaópor, 2-3 evőkanál tej, (4 evőkanál frissen facsart narancslé), sütőpapír.

Elkészítés: A vajat a cukorral és a sóval krémesre kevertem. Egyenként hozzáadtam a tojásokat, végül a sütőporral elvegyített lisztet. Simára dolgoztam a robotgéppel. A masszát kettéosztottam, az egyik részbe belevegyítettem a kakaóport és a tejet. Sütőpapírral kibéleltem egy 26 cm átmérőjű tortaforma alját. A kétféle tésztát középről kezdve váltakozva a formába kanalaztam (a manőver leírását részletesen lásd Macinál ;)), közben a formát néha óvatosan megráztam, hogy ne maradjon a színek között hézag. Előmelegített sütőben kb. 175°C-on fél órát sütöttem.

(A zebratortát a sütőből kivéve meglocsoljuk a narancslével, és hűlni hagyjuk. A formából kiemeljük, óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd porcukorral meghintjük.)

***

Egyébként meg TAVASZ VAN!!! :) Végre. Tegnap-tegnapelőtt Esztergomban voltam a Medvével, koncerten, meg náluk otthon... Annyira jó volt! :) Hazafelé vettem tulipánt, le is fotóztam:


Most minden jó! :) Annyi nyomorúság után most tényleg jó... Félek elhinni hogy így maradhat. Na de... úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna, nem igaz? ;) Szép tavaszt mindenkinek!!! :)

3 megjegyzés:

Maci írta...

Azannyát! De gyorsnak tetszik lenni! ;o) Szép a zebrád, és látom teljesen más ez a recept, pl. vaj van benne, meg rétesliszt etcetera... Még mintha morzsálódósabb is lenne, mint az enyém. Hallottam már olyat is, hogy az "énféle" olajos tésztába van aki egy ampulla "vaj-aromát" tesz. Na nekem az nem, viszont ez a vajas tetszik.

scamorza írta...

Köszi! :) Bizony, ez egyáltalán nem kalács-szerű, hanem klasszikus kevert tészta, nem annyira száraz. Jó íze lett. Bár Kedvesem azt mondja Neki jobban ízlik lekvárral... legközelebb félig felvert tejszínnel fogom tálalni. :)

Névtelen írta...

Szia!
Gratula!Nehéz ide látogatni!Bali vagyok!De a nevemmel,és e.-mailemmel nem fogadott az oldal!Na mind 1!Jó buli volt!A többiek is rohangáltak itt nálad!
Ade!Bali.