2008. április 2.

Frittata di fegato


A Medvémmel ma csirkemájas frittata-t csináltunk vacsorára. Nagyon rég postoltam... bocsi. [pirul] Ez viszont annyira jól sikerült, hogy muszáj feltennem ide... :) A kép béna, pont lemerült a fényképezőgépemben az elem (miután ezt az egy db képet sikerült csinálni hehe), és már nagyon éhesek voltunk... de AKKOR IS!!! :))) Az alapötlet egyébként egy néhány héttel ezelőtti Metro újság gasztro rovatából való... (köszi a szerzőnek az ötletért! :)) Ott "Sherrys csirkemáj tojáságyon" elnevezéssel szerepel.

Na szóval: kell hozzá fél kg csirkemáj tisztítva, nagyobb darabokra szeletelve, 2 közepes fej vöröshagyma vékony szeletekre vágva, 2-3 ek sherry vagy édes fehérbor, 8 tojás, olaj, só, bors.

Elkészítés: a májat 3-4 perc alatt pirítsuk meg 1-2 ek olajon, a tűzről lehúzva sózzuk, borsozzuk, majd szedjük ki egy tálba és tartsuk melegen. A hagymát dobjuk bele a serpenyőbe és pirítsuk szép barnára. Ekkor jöhet bele a sherry, és a máj vissza. Forgassuk így egy keveset, erős lángon. Utána önthetjük bele a kevés sóval felvert tojást, és hagyjuk békén néhány percig, hogy szépen megszilárduljon, megpiruljon az alja. Mi ügyesen megfordítottuk (illetve a Medve ügyesen megfordította ;)) egy tányér segítségével, hogy a másik oldala is szép piros legyen. :)

Isteni volt! Sört ittunk hozzá. Mint afféle rocker népek... :))))))))

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

igazi májra-gyúrás... :D