2007. november 17.

Hagymás hús

Maci múltkori postján felbuzdulva ma elkészítettem ebédre azt a husit, amit Anyukám csinált mindig kicsi koromban... Tulajdonképpen lehetne ez egy pót-VKF! forduló is. :)

Hozzávalók: 1 kg sovány marhahús (az én választásom ma egy szép combra esett), 5-6 jó nagy fej hagyma, só, bors, pirospaprika, (olíva)olaj

Elkészítés: A húst felszeleteljük, a szeleteket kikloffoljuk, sózzuk, borsozzuk. Egy lábasban olajat hevítünk, és a húsok mindkét oldalát hirtelen pirosra sütjük benne. A hagymát karikákra vágjuk. A hús sütéséhez használt lábasban egymásra rétegezzük a hússzeleteket és a hagymát úgy, hogy alulra hús, felső rétegnek meg hagyma kerüljön, illetve a hagymarétegeket megsózzuk, borsozzuk, és egy leheletnyi pirospaprikát is hintünk rá. Lefedve 1 órán keresztül (vagy amíg megpuhul a marha) főzzük. Eleinte figyeljük, mennyi levet enged, ha szükséges, vízzel felengedhetjük egy kicsit. A főzési idő alatt a hagymából kvázi pép lesz, és gyönyörű barna szafttá áll össze az egész. Pofonegyszerű és nagyon finom!!!

Általában sajtos-tejszínes krumplipürével szoktam csinálni (így lehetett volna "tócsás krumpli" :)))) vagyis a krumplipürébe kanállal vájt gödörbe bele lehet tócsázni a hús szaftját hehe), de a család ma sült krumplit kívánt... így azt ettek hozzá.

1 megjegyzés:

nemisbéka írta...

Ilyen a mi családi tányérunk is :).