2007. november 25.

Csokis-gesztenyés muffin

Eredetileg sima gesztenyés muffint szerettem volna csinálni, de aztán egy hirtelen ötlet hatására kétszer annyi csokit raktam bele, mint kéne, ezért csokis-gesztenyés lett. Nem bántam meg, hogy így döntöttem... ;) Valamiért nagyon randa ragyás lett a teteje (ahogy a képen is látszik :))))), de kit érdekel, ha egyszer nagyon-nagyon finom lett?! Az elkészítéshez a neten ezer helyen megtalálható gesztenyés muffin alapreceptet használtam - 1-2 dolgot változtattam csak rajta.

Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 20 dkg étcsokoládé (pl. Szerecsen), 15 dkg vaj, 10 dkg liszt, fél kiskanál sütőpor, 3 ek rum, 2 ek baracklekvár, 3 tojás.

Elkészítés: az apró darabokra tördelt csokoládét vízfürdő felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a gesztenyepüréhez, és összedolgozzuk. Hozzáadjuk a vajat, a rumot, a lekvárt és a tojássárgáját. A tojásfehérjét egy külön tálban pici cukorral (2-3 dkg) kemény habbá verjük, és a csokis-gesztenyés masszába vegyítjük óvatosan. Rászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és lazán, de alaposan összeforgatjuk.

Muffinpapírral kibélelt muffintepsiben tűpróbáig sütjük, 200°C-ra előmelegített sütőben. Nekem kicsit száraz lett a tésztám, de nyakon kell önteni egy kis félig felvert édes tejszínnel, és máris meg van oldva a dolog. :)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

hmhm.. mondtam már, hogy szívesen jelentkeznék "tesztevőnek"? :)

Francesca írta...

Ciao! Vorrei invitarti all'evento natalizio partito sul mio blog. If you prefer you can read in english Waiting for Christams 2007

Invita i tuoi amici foodblogger!
Invite your foodblog friends!