2007. szeptember 23.

Nektarinos tiramisu


Ismét egy joghurtos édesség következik, ígérem lesznek normális főtt kaják is... idővel. :))

Valami könnyű édességet szerettem volna a vasárnapi ebéd után az asztalra rakni, ezért körülnéztem kedvenc főzős újságjaim között, hátha találok valami finomságot... Ez a recept a Tina Konyha 2007/5 nyári különszámából való (kisebb változtatásokat eszközöltem rajta).

Hozzávalók: kb. 40 db babapiskóta, 0,5 l őszibaracklé, esetleg egy fél kupica őszibaracklikőr (én ezt kihagytam), 15 g zselatin, 6 db nektarin vagy őszibarack, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliás cukor, 0,5 kg túró, 1 nagy pohár natúr joghurt, 500 ml habtejszín.

Elkészítés:

A barackokat meghámozzuk és felkockázzuk (előtte néhány szemet félreteszünk a díszítéshez). A túrót, a joghurtot, a kétféle cukrot, 1,5 dl őszibaracklével krémesre keverjük, hozzáadjuk a barackot, végül a kemény habbá vert tejszínt. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, alacsony lángon folyékonnyá olvasztjuk, majd ezt is a krémhez keverjük. A babapiskótákat baracklébe mártjuk (aki szereti, a gyümölcsléhez hozzákeverheti a likőrt is), és kirakjuk velük egy nagy, négyszögletes tál alját. A krém felét rásimítjuk, erre jön még egy réteg piskóta, végül a krém másik fele. Hűtőszekrényben 2-3 óra alatt szépen megdermed.

Annyira finom lett, hogy a legfinnyásabb családtag is - egy jó nagy adag elfogyasztása után - még elém tolta az üres tányérját, hogy ő még nem is kapott... :)

2 megjegyzés:

sanyoka írta...

Áááá korog a gyomrom nem bírom! :D Most benyomnék néhány adaggal ebből...

scamorza írta...

háhá TeShowka meghiszem azt! :D