2007. szeptember 25.

Fogyókúrás almás palacsinta

Annak ellenére, hogy imádok enni, időnként (sőt mostanában gyakorlatilag folyamatosan :)) fogyókúrára kényszerülök. Hogy ebben az időszakban se kelljen lemondanom a finomságokról, kitaláltam a "light palacsintát", ami akár este is fogyasztható - lelkiismeretfurdalás nélkül! A reform élelmiszerek kedvelőinek is ajánlom!

Hozzávalók (2 személyre): 6 dkg zabpehelyliszt (bioboltokban kapható), 8 dkg zabkorpa, 2 tojás, 0,5 dl olívaolaj, késhegynyi sütőpor, por formátumú édesítőszer ízlés szerint, fél citrom reszelt héja, 1 alma, fahéj, 1-2 dl tej.

Elkészítés: a zabpehelylisztet és a zabkorpát összekeverjük, hozzáadjuk a sütőport, az édesítőszert, a tojásokat, az olajat, a citromhéjat, majd a tejet. A masszához keverjük a megreszelt almát (ez el is hagyható annak, aki nem szereti így), és az egész cuccot berakjuk a hűtőszekrénybe, hogy a zabkorpa megduzzadjon.

Kb. fél óra elteltével süthető, ha túl sűrű lenne, adhatunk hozzá még egy kis tejet. Az almás verzió fahéjas édesítőszerrel megszórva az igazi! ;)

(A zabpehelyliszt elhagyható és zabkorpával helyettesíthető, ebben az esetben "update 1" kódot kap a palacsinta :)) viszont sokkal nehezebb sütni!)
***
Update: kommentben jeleztétek, hogy a recept alapján túl sűrű lesz így a tészta. Valóban, de nem szükséges normál palacsintatészta-sűrűségűre higítani, mert akkor szinte lehetetlen sütni! Éppen annyira elég felhigítani (vizet nem javaslok bele, csak tejet!), hogy szét lehessen teríteni némi rázogatással a palacsintasütőben! Sokáig szenvedtem vele én is, mire rájöttem, mennyire kell higítani.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na, én ide eszközölök egy kis hozzászólást, csak úgy saját kisujjból kirángatva...hogy eddig mért nem jutott el az agyamig, hogy van zabpehely liszt és mért csak zabkorpában jártam....örök rejtély! Azonban remélem lesz valami jó kis rántott husos, zsíroskrumplis recept is! :PPP

Névtelen írta...

vagyis adri voltam, nem névtelen...

harmony írta...

szia. kipróbáltam a recepted és kérdezni szeretnék. nekem nagyon sűrű volt a tészta, így ebben a formában, még kellett hozzá tej és víz is, hogy palacsintatészta-sűrűségű legyen. aztán pedig nagyon szakadt, alig bírtam kisütni. mit csináltam rosszul szerinted? te ezt a sűrű tésztát hogy sütöd ki? nagyon finom volt kben, csak megszenvedtem vele. üdv, harmony