2007. szeptember 26.

Beköszönő - jobb későn, mint soha!

Miután három jó kis recept már itt figyel a blogon, azt hiszem itt az ideje hogy az "ezmegmi?" illetve "hátezmegki?" kérdésekre (ha vannak ilyenek egyáltalán) válaszoljak.

Nos, az egész 13 éves koromban kezdődött (most vagyok 25, nemsoká 26 :))), amikor először nekiálltam otthon főzőcskézni. Ha jól emlékszem, az első művem egy agyoncukrozott lecsó volt, aminek az émelyítően édes ízét ipari mennyiségű sóval próbáltam ellensúlyozni - sikertelenül. :) A sütéssel is viszonylag korán próbálkoztam, mivel Édesanyám gyakran sütött mindenféle ínycsiklandozóan finom süteményt (sajnos mára leszokott erről...). Ilyenkor mindig ott sertepertéltem a közelben, néha kaptam is egy kis darabka tésztát, amiből gyönyörű perecek, macskák, és egyéb fantáziadús formájú aprósütik készültek. Mindig csodáltam, hogy lesz abból a kupac lisztből, margarinból meg a tojásokból olyan szépséges tészta a végére. A sütés terén több sikerem is volt már rögtön az elején, például életem legelső szalagos fánkja (kb. 15-16 éves lehettem) olyan isteni lett, hogy még ma is emlegeti a családom... :)

Fokozatosan a főzésbe is belejöttem, egyre több dolgot mertem kipróbálni. Főzésben a Nővérkém az abszolút favorit, mindig is Ő volt a példaképem... ha egyszer úgy fogok tudni főzni, olyan otthonosan érzem majd magam a konyhában, mint Ő... na, akkor lesz az igazi! :)

Megígérhetem, hogy lesz itt minden, ami finom, amit szívvel-lélekkel készítettem azoknak, akiket szeretek!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jaj de jó kis blog ez is. Hajrá csak így tovább.

s írta...

Szép lett az új fejléc!! alakul a blog (: